Educatie Agricola

Poveştile de succes din Educaţia Agricolă nu sunt doar ale elevilor, ci şi ale mentorilor acestora. Cristinel Bodescu deține, împreună cu fratele său, o fermă de albine la Solești, în județul Vaslui. 

Este absolvent al Facultății de Zootehnie Iași, doctor în zootehnie, specialitatea apicultură. Afacerea a început-o din pasiune, când a primit un roi de albine de la tatăl său. În 2014, ferma Solești avea 1.000 de familii de albine. Profiturile de la începutul afacerii au fost reinvestite, și, astfel, cei doi frați au ajuns să pună pe picioare una din cele mai mari afaceri cu stupi din regiune. 

La puțină vreme, stupina lor de la Solești a găzduit 19 tineri din cercul de apicultură de la Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” din Huși, acceptând provocarea de a organiza un stagiu de practică de vară, într-o fermă reală, care să îmbine predarea cunoștințelor teoretice, practice cu cele de antreprenoriat în apicultură. Ferma îndeplinea toate condițiile de cazare și lucru pentru toți cei 19 tineri, iar frații Bodescu, alături de profesorul de la liceu al elevilor, s-au ocupat de instruirea acestora, atât în apicultură, cât și în antreprenoriat.

Ce planuri are?

Motivat de rezultatele obținute de elevii pentru care a fost mentor de practică și de antreprenoriat, Cristinel Bodescu intenţionează să-şi ofere ajutorul atunci când va fi nevoie pentru a îndruma elevii care aleg apicultura. 

You must be logged in to post a comment.

RESURSE

Te-ar putea interesă și: