Educatie Agricola

Un grup de elevi de la Liceul ”Demostene Botez” din Trușești au pus bazele unei afaceri

Din dorința de a aduce natura mai aproape de casele oamenilor, patru tinerii de la Liceul ”Demostene Botez” din Trușești, județul Botoșani, au lansat ideea de afaceri „Grădini suspendate” prin care au început să realizeze tablouri pe care trăiesc plante vii. Tablourile pot fi folosite ca elemente de decor și, în același timp, contribuie la curățarea aerului și la eliminarea poluanților atmosferici de o manieră sigură pentru mediul înconjurător.

Tinerii au învățat să realizeze tablourile verzi în cadrul unui schimb de experiență din Danemarca.  Pentru realizarea unui tablou, lucrează aproximativ 4 sau 5 ore. Primii clienți au fost chiar profesorii sau colegii de la liceu. Nu întâmplător, au ales să urmeze un liceu agricol, întrucât iubesc natura și  le oferă prilejul să pună bazele primei idei de afaceri.


M-am înscris la un liceu agricol deoarece iubesc natura și vreau să aflu tot ce ține de ea. Îmi place mult acest profil. Unul dintre motivele pentru care m-am înscris la un liceu agricol a fost cel de a putea face ceva pentru mediul înconjurător”, ne spune una dintre eleve.

Totodată, au ales acest domeniu pentru că știu că agricultura este un domeniu propice pentru a pune bazele unei afaceri. “Am auzit de acest liceu că este foarte bun și că poți învăța multe despre agricultură. Am ales să urmez liceul aici pentru că eu și tatăl meu avem o afacere în acest domeniu”, afirmă un membru ale echipei.

Cei patru tineri au fost premiați de către Junior Achievment România cu premiul AGRIBUSINESS INVESTMENT AWARD, pentru ideea lor de afaceri. Finanțarea obținută, în cuantum de 5000 de dolari, a fost folosită pentru achiziția materialelor necesare și a mai multor specii de plante, printre care Philodendron hederaceum, Aasparagus setaceum, Hedera helix și chiar Fragaria x ananassa.

You must be logged in to post a comment.

RESURSE

Te-ar putea interesă și: