Educatie Agricola

Alexandra Somya  a urmat cursurile Liceului Tehnologic nr.1 Salonta, din județul Bihor. Ea s-a implicat, alături de alți cinci colegi, într-o mică afacere începută și crescută în ferma didactică a școlii: cultivă și vând plante aromatice. Printre acestea se numără busuiocul, cimbrul, menta, oregano şi rucola. 

Tinerii iau afacerea foarte în serios. Plantele sunt ambalate pentru livrare – în caserole sau ghivece – chiar în cabinetul de practică de la liceu. Liceenii de la Salonta cultivă plantele aromatice într-un solar de 100 de metri pătrați, amenajat din banii câștigați în urma competiției JAR „Compania Anului”, în cadrul căreia un grup de elevi ai liceului au fost premiați pentru afacerea lor cu ouă de prepelițe. 

Elevii au deja încheiate contracte pe 5 ani cu două restaurante locale. Ei livrează zilnic aproximativ 5 kilograme de frunze proaspete la prețul de 25 de lei/kilogram. 

Asta înseamnă un venit lunar estimat la 2625 de lei din fiecare contract.  Alexandra este managerul acestei afaceri didactice și din profitul obținut în această inițiativă are planuri să înființeze un SRL și chiar să acceseze fonduri europene pentru start-up-uri sau pentru dezvoltare rurală.

You must be logged in to post a comment.

RESURSE

Te-ar putea interesă și: