Educatie Agricola

Granturi pentru Vizite de studiu

 

Granturile pentru vizite de studiu umăresc sprijinirea liceelor agricole în a oferi elevilor o experiență de învățare valoroasă. Astfel, elevii vor avea ocazia să observe modul de organizare a unei entități economice din domeniul studiat și cum funcționează diverse echipamente, procese tehnologice etc. Este, de asemenea, un context de învățare prin care elevii sunt expuși unui mediu real, în care își dezvoltă cunoștințele și abilitățile tehnice, prin interacțiunea cu specialiști din domeniu. Vizitele de studiu contribuie la cunoașterea noilor tendințe, a tehnologiilor folosite și soluțiilor tehnice de rezolvare a unor situații specifice. O experiență de acest fel favorizează conștientizarea conexiunilor dintre disciplinele tehnice pe care elevii le-au parcurs până în prezent și este o bună ocazie de a cunoaște particularitățile pieței forței de muncă, respectiv care sunt abilitățile și competențele căutate de către angajatori.

Depunerea proiectelor

În video găsiți detalii despre Ghidul Solicitantului pentru grantul de Vizite de studiu, iar butonul vă permite descărcarea arhivei cu toate anexele aferente.

Alocare financiară

 

Valoarea maximă acordata pentru granturile de Vizite de studiu este de 5.200 de lei, iar solicitantul împreună cu partenerul responsabil vor veni cu o contribuție proprie de cel puțin 20% din bugetul total al proiectului.

În cadrul apelului deschis în perioada 19 septembrie 2022 – 04 noiembrie 2022 un liceu poate aplica pentru toate cele 4 categorii de proiecte, dar poate beneficia de finanțarea a maxim 3 din cele 4 disponibile, iar valoarea cumulată a granturilor acordate de către finanțator NU poate depăși suma de 15.000 de lei.

Finanțarea proiectelor se va face în ordine descrescătoare a punctajelor obținute în urma evaluării, pe fiecare categorie în parte, în limita fondurilor disponibile.

În cadrul apelului se urmărește finanțarea unui număr similar de proiecte pentru toate cele 4 categorii disponibile: Stagii de pregătire practică, Vizite de studiu, Agricultura 4.0, Promovare.

Modalitate de aplicare:

Trimiteți dosarul de candidatură pe e-mail, la adresa granturi.liceeagri@civitas.ro până la data de 04.11.2022, ora 23.59.
Vă rugăm ca subiectul e-mail-ului să urmeze formatul: ”Vizită de studiu – localitate liceu – …”

Persoana de contact :

Alexandra Nae
Manager proiect, Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj
Tel: 0747 019 231

Calendarul apelului

19 Septembrie 2022 Lansarea apelului de proiecte
03 Octombrie 2022 Sesiune de întrebări și răspunsuri pe tema granturilor de Vizită de studiu
04 Noiembrie 2022 Termen depunere proiecte
04 Nov – 05 Dec 2022 Perioada de evaluare a aplicațiilor
05 Decembrie 2022 Anunțarea câștigătorilor
05 – 23 Decembrie 2022 Perioada de contractare
31 Octombrie 2023 Data limită de implementare a proiectelor

Save the date

Sesiune online de Întrebări și răspunsuri
pe tema granturilor de Practică & Vizite de studiu
3 Octombrie 2022, ora 12.00

Vizitele de studiu inspiră!

„Trebuie să-mi urmez visurile!”
„Să nu renunți niciodată la ce îți dorești și să lupți mereu pentru visul tău,  chiar dacă ai unele piedici.”
„Poți realiza ceva și avea succes chiar dacă începi de jos, trebuie să ai doar încredere în tine!”
„Am văzut cât de mult a evoluat agricultura.”
„Am învățat că pot comunica cu oameni mai deschis decât credeam.”
„Am învățat că banii trebuie prețuiți și că trebuie să ne urmăm visurile, să muncim să ajungem unde ne-am propus!”

(Testimoniale ale elevilor din anii trecuți)

Creștem prin Educație Agricolă:

Programul este finanțat de Romanian-American Foundation, fiind implementat în parteneriat de: Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj, World Vision România, Junior Achievement România și Centrul Român de Politici Europene.

Urmărim formarea unei atitudini pozitive a copiilor, tinerilor, părinților și profesorilor de gimnaziu față de agricultură și liceele agricole, astfel încât să crească numărul de elevi care aleg liceul agricol pentru că își doresc să lucreze în agricultură.

În acest sens, ne dorim ca:

– tinerii să înceapă să aleagă liceele agricole în cunoștință de cauză, aflând și înțelegând oportunitățile de carieră și de dezvoltare de afaceri în domeniul agricol;
– liceele să atragă elevi cu vocație și potențial (vs. ultima opțiune);
– prin îmbunătățirea abilităților de comunicare și promovare,  liceele agricole să își apropie comunitatea și mediul de afaceri local creând premisele unor colaborări fructuoase în viitor cu efecte directe asupra calității educației și a șanselor de reușită ale elevilor după absolvirea școlii.