Educatie Agricola

Granturi pentru Promovare

 

Prin campaniile de promovare, urmărim crearea unei atitudini pozitive în rândul copiilor, tinerilor, părinților și profesorilor de gimnaziu față de agricultură și liceele agricole. Astfel, încercăm să creștem numărul de elevi care aleg liceul agricol pentru că își doresc să lucreze în agricultură. Granturile contribuie la promovarea locală a liceului în vederea atragerii de elevi bine pregătiți, care își doresc să devină antreprenori sau să lucreze în agricultură, în special în fermele mici și mijlocii.

În acest sens, ne dorim ca:

  • tinerii să aleagă liceele agricole în cunoștință de cauză, aflând și înțelegând oportunitățile de carieră și de a dezvolta afaceri în domeniul agricol;
  • liceele să atragă elevi cu vocație și potențial (vs. ultima opțiune);
  • prin îmbunătățirea abilităților de comunicare și promovare, liceele agricole să se apropie de comunitate și mediul de afaceri local, creând premisele unor colaborări fructuoase în viitor, cu efecte directe asupra calității educației și a șanselor de reușită ale elevilor după absolvirea școlii.

Depunerea proiectelor

În video găsiți detalii despre Ghidul Solicitantului pentru grantul de Promovare, iar butonul vă permite descărcarea arhivei cu toate anexele aferente.

Aveți la dispoziție și o selecție de resurse pe care le puteți folosi pentru implementarea campaniilor de promovare.

Alocare financiară

Valoarea maximă acordată pentru granturile de Promovare este de 4.000 de lei, iar solicitantul împreună cu partenerul responsabil vor veni cu o contribuție proprie de cel puțin 20% din bugetul total al proiectului.

În cadrul apelului deschis în perioada 19 septembrie 2022 – 04 noiembrie 2022 un liceu poate aplica pentru toate cele 4 categorii de proiecte, dar poate beneficia de finanțarea a maxim 3 din cele 4 disponibile, iar valoarea cumulată a granturilor acordate de către finanțator NU poate depăși suma de 15.000 de lei.

Finanțarea proiectelor se va face în ordine descrescătoare a punctajelor obținute în urma evaluării, pe fiecare categorie în parte, în limita fondurilor disponibile.

În cadrul apelului se urmărește finanțarea unui număr similar de proiecte pentru toate cele 4 categorii disponibile: Stagii de pregătire practică, Vizite de studiu, Agricultura 4.0, Promovare.

Modalitate de aplicare:

Trimiteți dosarul de candidatură pe e-mail, la adresa granturi.liceeagri@civitas.ro până la data de 04.11.2022, ora 23.59.
Vă rugăm ca subiectul e-mail-ului să urmeze formatul: ”Promovare – localitate liceu – …….”

Persoana de contact :

Daniela Farcaș 
Specialist comunicare, Fundația World Vision România
Tel: 0731 444 773

Alexandra Nae
Coordonator proiect, Fundația Civitas pentru Socientatea Civilă Cluj
Tel: 0747 019 231

Calendarul apelului

19 Septembrie 2022 Lansarea apelului de proiecte
03 Octombrie 2022 Sesiune de întrebări și răspunsuri pe tema granturilor de Promovare
04 Noiembrie 2022 Termen depunere proiecte
04 Nov – 05 Dec 2022 Perioada de evaluare a aplicațiilor
05 Decembrie 2022 Anunțarea câștigătorilor
05 – 23 Decembrie 2022 Perioada de contractare
31 Octombrie 2023 Data limită de implementare a proiectelor

Save the date

Sesiune online de Întrebări și răspunsuri
pe tema granturilor de Agricultura 4.0 & Promovare
10 Octombrie 2022, ora 12.00

Testimoniale ale profesorilor din anii trecuți

”De foarte multe ori în cadrul diferitelor întâlniri auzim: ”Nu știam că se fac atât de multe lucruri la liceu…”, sau, altă remarcă: ”nu știam că aveți specializarea de…”
”…majoritatea elevilor de clasa a IX-a au afirmat că au fost influențați în alegerea opțiunii pentru admitere de activitatea de promovare la care au participat și de materialele promoționale ale Colegiului…”
”Experienţa câştigată în urma campaniei de promovare ne-a întărit ideea că elevii, părinţii şi chiar profesorii cunosc prea puţine informaţii legate de ceea ce înseamnă un liceu cu specific agricol şi care ar putea fi beneficiile înscrierii unui elev la o astfel de instituţie de profil.”

Creștem prin Educație Agricolă:

Programul este finanțat de Romanian-American Foundation, fiind implementat în parteneriat de: Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj, World Vision România, Junior Achievement România și Centrul Român pentru Politici Europene.

Urmărim formarea unei atitudini pozitive a copiilor, tinerilor, părinților și profesorilor de gimnaziu față de agricultură și liceele agricole, astfel încât să crească numărul de elevi care aleg liceul agricol pentru că își doresc să lucreze în agricultură.