Promovarea ofertei educaționale – cum promovăm agricultura ca oportunitate

În cadrul proiectului Educație Agricolă, promovarea ofertei educaționale și în special a agriculturii ca oportunitate este coordonată de World Vision.

Obiectivul acestei componente constă în  promovarea oportunităților pentru tineri legate de agricultură și dezvoltare rurală prin: realizarea unui compendium de fonduri cu toate oportunitățile pentru tineri și măsurile de stimulare pentru angajatori, campanie de promovare, inclusiv platforma on-line a liceului în parteneriat cu specialiști în comunicare.

În urma promovării oportunităților pentru tineri se așteaptă: creșterea nivelului de informare a 500 elevi și părinților din 20 școli generale cu privire la meseriile agricole și oferta învățământului agricol; informarea și educarea a 500 elevi din cele opt licee din programul pilot cu privire la oportunitățile create prin PNDR pentru agricultură și dezvoltare rurală adresate tinerilor;

Ce s-a întâmplat după primul an

Primul pas în poziționarea liceelor agricole ca actori relevanți în comunitate a fost promovareaa activittății și rezultatelor lor. Fiecare din cele opt licee a  beneficiat de un film de prezentare dedicat promovării lor în comunitate, film difuzat pe TVR și realizat împreună cu World Vision România. Sunt în pregătire noi instrumente care să ajute liceele sa-si îmbunătățească prezența în comunitate si să atragă elevi interesați să devină fermieri: filme de promovare a meseriilor agricole și un training pentru profesori pentru utilizarea acestor instrumente.

Filmele de prezentare se regăsesc atât pe homepage-ul acestei platforme dar sunt promovate și prin intermediul Campaniei World Vision “Mândru să fiu fermier”

 ”Filmul de prezentare al Liceului Tehnologic ”Cezar Nicolau” din Brănești realizat de World Vision Romania a avut un impact major. Pentru prima oară, după mulți ani, avem o clasa de agricultura.  Mai mult de atât toate cele 28 de locuri au fost ocupate!  Prof. Marinela Culea, director, Liceul Tehnologic ”Cezar Nicolau” Brănești

logo mandru sa fiu fermierMândru să fiu fermier este o campanie de informare dedicată educației agricole prin care ne propunem să aducem într-un singur loc informațiile destinate tinerilor care intentionează să devină fermieri sau să se formeze într-o meserie din domeniul agricol. Campania Mândru să fiu fermier a vizitat fiecare din cele opt comunități unde se află liceele aflate în programul nostru pilot și a surprins oportunități locale, ofertele liceelor agricole, exemplele de success și potențialul meseriilor din agricultură.