Educatie Agricola

 

World Vision România și-a unit forțele cu BNP Paribas Leasing Solutions în proiectul Mândru să fiu fermier 🤝

 
Împreună au demarat în aprilie 2022 un apel de 10 granturi prin care a fost alocată finanțare în valoare totală de 15.000 euro liceelor agricole care vor să organizeze vizite de studiu la ferme tehnologizate din România. Cele 10 licee câștigătoare au organizat în toamnă vizite de studiu pentru 180 de elevi și 20 de profesori la ferme unde au văzut tehnologii de ultimă generație. De asemenea, în cadrul proiectului, peste 500 de elevi beneficiază de lecții demonstrative derulate in clasa, despre Agricultura 4.0 și Agricultura durabilă.
 
Pentru a le oferi elevilor acces la cunoștințe noi despre Agricultura 4.0, liceele agricole câștigătoare au achiziționat echipamente precum: stații meteo profesionale pentru determinarea factorilor meteorologici și a softului în tehnologiile agricole de precizie, kituri de determinare a parametrilor solului, pH-metru, lizimetru pentru determinarea N-P-K din sol, aparate multifuncționale sol/compost, testare pH, valoare umiditate, temperatură pământ și mediu, luminozitate. Toate aceste dispozitive vor fi utilizate la orele de instruire practică în cadrul modulelor de Pedologie, pentru realizarea de lecții demonstrative și experimente cu grupurile țintă de elevi în vederea aprofundării cunoștințelor privind tehnologiile digitale.
 
Mulțumim, BNP Paribas Leasing Solutions, pentru că dați aripi generațiilor viitoare de profesioniști cu care vom lucra în domeniul agricol!