stiri
Firmele care angajează stagiari și ucenici vor primi de la stat salariul minim
9 aprilie 2017
0

Angajatorul care încheie un contract de ucenicie beneficiază, la cerere, pe perioada derulării acestuia (între unul si trei ani), de o suma de 1125 lei/luna (net), echivalentul în lei a 250 euro pe lună, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, se arată într-un comunicat al Guvernului, citat de Hotnews.

Contractele de ucenicie aflate în derulare la data intrării in vigoare a legii, își produc efectele până la expirarea perioadei pentru care au fost încheiate potrivit legislației în vigoare la data încheierii lor.

Totodată, Guvernul a decis să acorde angajatorilor câte 1350 de lei/luna (net), adică echivalentul a 300 euro/lună, pentru a stimula încheierea contracte de stagiu cu absolvenți de învățământ superior.

Suma se acorda pe perioada derularii contractului de stagiu, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, în limita fondurilor alocate.

Sumele din bugetul asigurărilor pentru șomaj destinate finanțării acestor măsuri vor fi alocate în limita bugetului aprobat pe 2017 și a estimarilor pe anii urmatori. Accesarea de fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020, se va realiza din Programul Operational Capital Uman.