Despre Consortiu

Programul “LICEELE AGRICOLE – “HUB”-URI LOCALE PENTRU DEZVOLTAREA FERMELOR MICI ȘI MIJLOCII” este implementat de un consorțiu de organizații format din:

 

logo-world-vision-romania

World Vision Romania (WVR)

World Vision România este o fundaţie creştină care desfăşoară programe de educaţie, sănătate, agricultură şi dezvoltare rurală, intervenţii umanitare de urgenţă şi advocacy punând în centrul activităţii sale bunăstarea copilului.
Programul pentru Agricultura şi dezvoltare rurala din cadrul World Vision România promovează investiţia de capital şi educaţia ca instrumente ce redau demnitatea de sine şi speranţa într-o viaţă mai bună. Dezvoltarea micilor afaceri rurale consolideaza familiile din mediul rural, sădind în sufletul copiilor dragostea pentru pământ şi pentru roadele lui. Tinerii satelor au şansa de a-şi făuri un viitor în satul natal şi de a contribui la dezvoltarea comunităţii.

 

website-icon facebook-icon

logo-jar

Junior Achievement Romania (JAR)

Junior Achievement România, organizaţie non-profit, a fost fondată în anul 1993 şi este parte a JA Worldwide® şi JA Europe. JA este cea mai mare şi cea mai dinamică organizaţie internaţională de educaţie economică şi antreprenorială, programele fiind urmate în 39 de țări din Europa și 123 din toată lumea. În România, programele JA de tip “learning by doing” sunt urmate anual de peste 280.000 de elevi din peste 1.600 de instituţii de învăţământ şi se desfăşoară local în parteneriat cu Ministerul Educaţiei și Cercetării Științifice, instituţiile de învăţământ şi comunitatea de afaceri.

 

website-icon facebook-icon

logo-civitas-romania

Fundația Civitas Pentru Societatea Civilă – Filiala Cluj (Civitas)
Fundația Civitas pentru Societatea Civilă, fondată în toamna anului 1992, este o organizație pentru care implicarea, participarea și dezvoltarea comunității reprezintă principiile care îi călăuzesc activitățile. Credem cu tărie în puterea inițiativei în rândul comunității și în capacitatea acestuia de a schimba viața oamenilor în bine. De aceea, Fundația Civitas are ca misiune dezvoltarea rurală și regională prin mobilizarea și sprijinirea societății civile, a structurilor publice și private, susținând în mod constant asociativitatea în cadrul comunității. Suntem adepții unei abordări inovative a problemelor cu care se confruntă comunitățile noastre, de aceea inovarea socială este unul din pilonii pe care se bazează activitățile noastre. Programele şi proiectele derulate în cadrul Fundației noastre se regăsesc în aria dezvoltării regionale şi locale conform cu principiile identificate în documentele de planificare strategică elaborate.

 

website-icon facebook-icon

logo-ceed-romania

Centrul pentru Educație Economică si Dezvoltare din România (CEED)

Fundaţia Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare din România – CEED ROMÂNIA este o organizaţie neguvernamentală, fără scop patrimonial şi apolitică. CEED ROMÂNIA care face parte dintr-o reţea internaţională de Centre similare.
CEED ROMÂNIA este dedicat dezvoltării economice şi sociale prin dezvoltarea capitalului uman, promovarea culturii economice şi stimularea spiritului antreprenorial.
CEED ROMÂNIA facilitează accesul nediscriminatoriu al tuturor cetăţenilor la know-how-ul şi la contactele de care au nevoie pentru a contribui la crearea de locuri de muncă şi creşterea ocupării, sporind astfel prosperitatea economică. Construirea unei comunități de întreprinzători este primordială în abordarea noastră.

 

website-icon facebook-icon

logo-crpe

Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE)

Centrul Român de Politici Europene a fost înființat în 2009 de un grup de experți, având ca obiectiv sprijinirea rolului României în Europa prin furnizarea de expertizã în domeniul politicilor publice.

Misiunea CRPE este promovarea României drept un actor coerent și influent în stabilirea agendei publice și în formularea de politici în cadrul UE, și continuarea procesului de europenizare a României, prin bunã guvernare, expertizã și dezbateri publice informate.

 

website-icon facebook-icon